Betrek je binnenkort een oudere woning? Dan is het verstandig om op het glaswerk te letten. Alhoewel de meeste nieuwe woningen tegenwoordig standaard met isolatieglas worden uitgerust, zien we bij verouderde woningen nog steeds vaak enkel glas. Als je nietsvermoedend deze woning betreedt, zal je waarschijnlijk na een jaar plotseling opgeschrikt worden door het hoge kostenplaatje van je energieverbruik. Bovendien kan het voor gezinnen in oudere woningen ook zeer oncomfortabel wonen zijn tijdens de wintermaanden.
Waar veel mensen denken dat een goede isolatie in huis volstaat, wordt de beglazing al gauw vergeten. Hier ligt dan ook direct het grootste probleem, want enkel glas mag er op het eerste gezicht misschien wel heel praktisch uitzien, het doet weinig om het warmteverlies in huis tegen te gaan. Ben jij op zoek naar een blijvende oplossing? Dan is de keuze voor isolatieglas snel gemaakt!
Wanneer spreken we van isolatieglas?
Zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, heeft isolatieglas als voornaamste doel om de isolatie binnen de woning te verhogen. Anno 2019 is het nog nooit zo belangrijk geweest om je huis van een goede isolatie te voorzien. Dit komt voornamelijk omdat we duurzaamheid ook steeds belangrijker vinden. Duurzaam en energiebewust leven lopen als een rode draad door ons dagelijks bestaan. Om het milieu te sparen is het belangrijk dat we minder energie verbruiken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar een goede isolatie kan hierbij al enorm helpen. Woningisolatie heeft echter enkel zin als er ook over de juiste beglazing wordt nagedacht. Door het gebruik van isolatieglas, voorkom je dat warmte in huis door de ramen weer verdwijnt. Zo hoeven verwarmingsinstallaties minder hard te werken en verbruik je uiteindelijk aanzienlijk minder energie.
De voordelen van isolatieglas zijn duidelijk, maar waar let je op als je dit glaswerk wilt bestellen?
Voor welk soort isolatieglas kies je?
Wanneer je de beglazing in huis wilt vervangen, zal je al snel bij isolatieglas uitkomen. Maar wist je ook dat er heel veel verschillende soorten isolatieglas bestaan? Je kan kiezen voor ‘eenvoudig’ dubbel glas, maar er bestaat ook zoiets als HR+++ glas. Voor welk type isolatieglas je ook kiest, de isolatiewaarde wordt altijd aangegeven door een aantal plustekentjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde en het effect op het wooncomfort en de energierekening zal zijn. Natuurlijk betekent dit ook dat je voor een HR+++ glas meer moet betalen, maar dit verschil zal je op de lange termijn vanzelf terugverdienen door de lagere energierekening.
Twijfel je nog steeds over welk type isolatieglas voor jou het meest geschikt is? Laat je dan nooit enkel leiden door de prijs, maar bespreek met een glaszetter en/of de leverancier van het glas de mogelijkheden. Op basis van jouw huidige energieverbruik en de huidige beglazing kunnen zij haarfijn uitleggen welk rendement je kunt behalen. Op basis van die informatie kan je een weldoordachte keuze maken. Bovendien kan je door het aanbod van glaszetters te vergelijken enorm veel geld op de plaatsing besparen. Ook door zelf de beglazing online te bestellen, kan je vaak voor relatief weinig geld over kwalitatief glaswerk beschikken!